Ewan McGregor zei bijna nee tegen Obi-Wan Kenobi rol vanwege deze reden

Ewan McGregor zei bijna nee tegen Obi-Wan Kenobi rol vanwege deze reden

De acteur dacht dat het niet bij hem zou passen.

Ewan McGregor was al in heel wat topfilms te zien. Denk bijvoorbeeld maar aan Big Fish en Moulin Rouge!, maar zijn bekendste werk is toch wel zonder twijfel zijn rol als Obi-Wan Kenobi in diverse Star Wars-projecten. Toch liet de acteur dit bijna aan zich voorbij gaan.

McGregor was namelijk in 1996 te zien in Danny Boyle's Trainspotting en dit was een gigantisch succes. Hierna werd hij gevraagd voor Star Wars: Episode I: The Phantom Menace. Hoewel de nodige acteurs hier alleen maar van kunnen dromen, dacht McGregor in eerste instantie dat hij zou bedanken voor de rol.

Reactie
Zo zegt hij nu: "Ik moest er echt lang over nadenken. Star Wars kwam net na 'Trainspotting' en ik was op dat moment helemaal weg van mezelf. Ik dacht toen: "Ik ben nu een Danny Boyle-acteur. Ik ben echt f*cking urban grunge. Ik ben het gezicht van de Britse filmindustrie!" Toen werd ik gevraagd voor Star Wars."

"Ik dacht toen nog van: "Ik weet niet of ik dit wel wil doen. Dit past gewoon niet bij mij". Het beviel me eigenlijk wel om een soort van antiheld te spelen. Ik dacht dat ik enkel en alleen een Britse indie-acteur was en kon zijn".

Toch wel
Uiteindelijk besloot McGregor de rol toch wel te accepteren. De reden hiervoor? Als kind was hij helemaal weg van Star Wars, waardoor hij toch ervoor ging. Zo vervolgt hij: "Nu ben ik echt vereerd dat ik er aan heb mogen mee doen. Het is zo iets groots en speciaals en ik heb echt van ieder moment genoten!"

"Toen ik nog een jochie van zes was kwam de eerste Star Wars-film uit. Het zat dus als het ware echt in me en maakte deel uit van mijn jeugd. Toen ik weer mocht terugkeren als Kenobi voor de Disney+ serie voelde ik dat jongetje in me ook echt weer naar boven komen. Het is een geweldige ervaring!"

NieuwsFilm

meest populair