Mr. Fantastic had eerst een heel andere rol in 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness'

Mr. Fantastic had eerst een heel andere rol in 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness'

Scenarioschrijver Michael Waldron vertelt over zijn oorspronkelijke plannen voor de superheld.

Michael Waldron, de schrijver van het scenario voor Doctor Strange in the Multiverse of Madness, had oorspronkelijk een heel ander idee voor Reed Richards alias Mr. Fantastic - gespeeld door John Krasinski - in de Marvel-film. Dat vertelt hij in een gloednieuw interview met Empire.

"Dat was de echte klapper, niet waar?", vertelt Waldron met een lach. De scenarioschrijver blijkt een groot fan van de superheld die zichzelf kan uitrekken. Het mogen gebruiken van Mr. Fantastic was voor hem dan ook een droom die werkelijkheid werd.

"Ik wilde hem altijd al in de film hebben", vertelt hij aan Empire. Zelfs voordat Marvel besloot om de Illuminati toe te voegen, had Waldron een bonusscène voor na de aftiteling geschreven waarin Mr. Fantastic op zou duiken.

"In de allereerste versie van het script zou hij in de toegift te zien zijn. Het idee was dat iemand de gebeurtenissen van de gehele film had opgenomen en in de gaten gehouden vanuit de Baxter Building [het hoofdkwartier van de Fantastic Four, red.] . Er zou vervolgens een uitgestrekte hand in beeld verschijnen om de beelden opnieuw af te laten spelen".

In sommige verhaallijnen van de stripboeken houdt Mr. Fantastic soms ook het Multiversum in de gaten, dus het idee van Waldron is een leuke hommage daaraan.

"Mr. Fantastic is misschien wel mijn favoriete personage uit de Marvel-stripboeken, dus het was altijd mijn missie om hem een rol in de film te geven".

NieuwsFilm

meest populair