Iconisch pistool (met geschatte waarde van $400.000 dollar) geveild voor $1 miljoen

Iconisch pistool (met geschatte waarde van $400.000 dollar) geveild voor $1 miljoen

Maar uiteraard is dit niet zomaar een pistool...

Het bezitten van een stuk filmmemorabilia is iets waar we allemaal wel eens van hebben gedroomd, maar de meeste iconische stukken zijn voor de meesten net iets boven onze prijsklasse.

Echter is een geliefd rekwisiet uit de Star Wars-franchise onlangs voor een absurd bedrag verkocht op een veiling in de Verenigde Staten.

Het gaat hier om de DL-44 Heavy Blaster welke door Han Solo (Harrison Ford) voor het eerst werd gebruikt in Episode IV: A New Hope (1977).

De uiteindelijke koper legde in de Rock Island Auction Company maar liefst $1 miljoen dollar neer voor het wapen, waarvan vooraf werd verwacht dat deze tussen de $300.000 en $500.000 zou opbrengen.

De ruimhartige koper mocht zich verder ook nog gelukkig prijzen met een gesigneerde foto van Han Solo, persoonlijk gesigneerd door Ford.

Zeer gewilde items
De blaster is niet het enige Star Wars-rekwisiet dat voor een hogere prijs op een veiling is verkocht. Op een X-Wing-model uit de originele film werd eerder in juni $2.375.000 dollar geboden, eveneens beduidend meer dan de $1 miljoen dollar waarop het geschat was.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair