Megasucces 'Top Gun: Maverick' wordt alleen maar groter

Megasucces 'Top Gun: Maverick' wordt alleen maar groter

De absolute topfilm van 2022 tot op heden.

Wie vooraf ingezet had dat Top Gun 2 meer dan een miljard dollar zou opbrengen aan de wereldwijde bioscoopkassa's, zou waarschijnlijk flink wat keren zijn inbreng teruug hebben ontvangen. De film is een monstersucces.

Ondertussen draait de film al veertien weken in de wereldwijde bioscopen en haalde een dikke $1,4 miljard op, met bijna $700 miljoen in de States. En daar is de film nu ook een erg succesvol na de thuisrelease.

Paramount Home Entertainment heeft namelijk onthuld dat Top Gun: Maverick, die op 23 augustus op digitale platforms verscheen, de nummer 1 digitale titel aller tijden in de Verenigde Staten en andere grote gebieden over de hele wereld.

Records met thuisrelease
Bovendien is het al een van de Top 20 best verkochte digitale releases in de geschiedenis geworden na slechts een week beschikbaar te zijn geweest. De digitale release was op de eerste dag ook het bestverkochte item op Amazon in de Verenigde Staten.

Ondanks de thsuirelease blijft de box office van de film stabiel, waardoor het niet ondenkbaar is dat de film uiteindelijk meer dan $1,5 miljard ophaalt via de bioscooprelease.

De 4K UHD-, Blu-ray- en dvd-release - van de film met Tom Cruise vindt plaats op 1 november.



NieuwsFilm

meest populair