Rian Johnson (The Last Jedi) trok haat van boze 'Star Wars'-fans bijna niet meer

Rian Johnson (The Last Jedi) trok haat van boze 'Star Wars'-fans bijna niet meer

Toch is de regisseur blij met deze ervaring.

De creatieve keuzes die regisseur Rian Johnson heeft gemaakt voor zijn Star Wars-film The Last Jedi, vielen destijds niet bij iedereen in goede aarde. In een interview met Empire blikt hij terug op de negatieve reacties van fans.

Hoewel de meeste critici en bioscoopbezoekers ontzettend positief waren over The Last Jedi, waren luidruchtig fans online erg duidelijk over hun oordeel. Zij keurden de achtste film in de bekende saga finaal af.

"Dat is echt een proces geweest. In het begin was het niet makkelijk. Al die reacties deden me zelfs ontzettend zeer", vertelt Johnson nu.

"Voordat de film uitkwam, zat ik er de hele tijd mee wanneer iemand ook maar iets negatiefs op Twitter schreef. Ik had het idee dat zo'n iemand mij niet aardig vond en dat het aan mij was om dat op te lossen".

Ervaring rijker
Johnson is op een bepaalde manier wel 'blij' dat hij heeft mogen meemaken het onderwerp van zo'n kritiekstorm te zijn. Volgens de filmmaker kan hij nu namelijk stukken beter met negatieve reacties omgaan.

"Ik denk dat het niet alleen binnen de context van social media, maar ook voor het mens zijn goed is geweest dat ik dit een keer heb ervaren", zegt hij tegen Empire. "Al zou je ook kunnen zeggen dat het niet per se goed is dat ik nu weinig tot niets meer voel".

Met andere woorden: Johnson heeft een dikke huid gekregen en laat negativiteit gemakkelijker van zich afglijden.

NieuwsFilm

meest populair