Ultra-expliciete 'Blonde' van Netflix krijgt eerste recensies: kijken of toch skippen?

Ultra-expliciete 'Blonde' van Netflix krijgt eerste recensies: kijken of toch skippen?

We zetten de reviews voor je op een rij.

De eerste recensies van de langverwachte Netflix-film Blonde stromen eindelijk binnen. Tot nu toe vooral neergezet als een behoorlijk seksuele film, maar daarover reppen de recensies in mindere mate.

De film van actrice Ana de Armas en met regie van Andrew Dominik zet Marilyn Monroe vooral neer als een slachtoffer van de roem, en laat zien hoe zij daarmee worstelde. Het lijkt een geslaagde film, want op moment van schrijven is het percentage op Rotten Tomatoes 83 procent.

De recensies
We doen een greep uit de recensies:

Empire: "Er loopt een dunne lijn tussen het weergeven van de manier waarop Marilyn Monroe onderschat wordt, en je bij die onderschatting voegen. Blonde staat niet altijd aan de juiste kant, maar zit boordevol spectaculair visueel vuurwerk."

Vanity Fair: "Het is eigenlijk alleen maar pijn, de hele tijd. Maar door dat op zo'n potente wijze neer te zetten, vervult De Armas de missie van Dominiks film, en vestigt ze een levendig en angstaanjagend beeld van de gekheid van roem."

The Hollywood Reporter: "Dit is een weergave van roem en het sekssymbool dat niet alleen realiteit vermengt met fantasie, maar ook empathie met uitbuiting. Misschien ondanks, of wellicht dankzij dat, is het een must-see."

IndieWire: "Dominik heeft een film gemaakt, geïnspireerd door Marilyn Monroe, waarin ze monotoon neergezet wordt als slachtoffer."

The Guardian: "Soms meeslepend, soms emotioneel en intens irritant. Blonde is, uiteindelijk, te veel van alles. Op elke manier."

NieuwsFilm

meest populair