Grote filmstudio's zitten achter de rechten van deze fantasyfilm aan

Grote filmstudio's zitten achter de rechten van deze fantasyfilm aan

Een nieuwe film lijkt dan ook geen mogelijkheid meer, maar een zekerheid.

Hollywood maakt maar wat graag remakes. Soms pakken deze goed uit, maar soms zou je ook denken dat de echte klassiekers beter met rust gelaten kunnen worden. Toch lijkt het er nu op dat er een remake komt van The NeverEnding Story.

Deadline kwam als eerste met het nieuws dat er een heuse biedingsoorlog gaande is, aangezien de nodige grote studio's de beroemde film in een nieuw jasje willen duwen. Meerdere studio's zijn bereid hier miljoenen voor op tafel te leggen.

Al eerder
Dit is echter niet de eerste keer dat er gesproken wordt over een nieuwe NeverEnding Story. Tien jaar geleden deed al een gerucht de ronde dat niemand minder dan Star Wars-producente Kathleen Kennedy en Leonardo DiCaprio het boek wilden verfilmen.

Zo ver kwam het uiteindelijk niet, aangezien het bijzonder lastig was om destijds de rechten te bemachtigen. Nu dat niet meer een probleem lijkt te zijn, willen verschillende studio's hun kans wagen.

Origineel
The NeverEnding Story werd al eerder verfilmd door Wolfgang Petersen in 1984. Dit was destijds de duurste productie aller tijden buiten de Verenigde Staten of de USSR. Ondanks het feit dat de film het goed deed aan de box-office, werd deze wisselvallig onthaald, voornamelijk omdat Petersen het nodige uit het boek achterwege liet en er iets anders voor in de plaats verzon.

NieuwsFilm

meest populair