Chadwick Boseman krijgt eindelijk een welverdiende waardering

Chadwick Boseman krijgt eindelijk een welverdiende waardering

Tijdens Disney's D23 werd er bij een speciaal moment stilgestaan en aandacht besteed aan het overlijden van de 'Black-Panther'-acteur

Niemand zag het aankomen toen Chadwick Boseman op 43 jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker. Hij was de eerste zwarte acteur die als superheld een solofilm kreeg in het MCU. Hij werd tijdens de D23 op een bijzondere manier herdacht.

Tijdens het event werd hij officieel ingewijd in het illustere 'Disney Legends' rijtje. Zijn broer Derrick Boseman nam de prijs in ontvangst.

Speciale prijs
In het dankwoord gaf hij aan: ''Toen ik hoorde dat Disney mijn broer wilde eren, was eer het eerste woord dat in mij opkwam. Ik wou dat hij hier was om de prijs in ontvangst te nemen. Het doet ons pijn dat hij hier niet is. Tegelijkertijd voel ik ook hoe hij eer bracht aan onze ouders."

"Chad was een geweldig persoon. Bedankt dat jullie hem eren. Wat ik nog wil zeggen is: Chad we zullen altijd van je houden.''

Uitzonderlijke prestatie
Het eerste deel van Black Panther leverde uiteindelijk 1.3 miljard dollar wereldwijd op en de film werd ook genomineerd voor 'best picture' bij de Oscars. Chadwick Boseman bracht bij veel mensen vreugde en zal nog heel lang gemist worden.




NieuwsFilm

meest populair