Met de 'Avatar'-films gaat het nu opeens verrassend snel

Met de 'Avatar'-films gaat het nu opeens verrassend snel

James Cameron nu al gestart met vierde film.

Het is nog een aantal maanden wachten op Avatar: The Way of Water, maar dan is de film er eindelijk, dertien jaar na het eerste deel en acht jaar na de oorspronkelijk eerste releasedatum in december 2024.

Nu blijkt dat de vaart er echt in komt. Tijdens D23 onthulde regisseur en bedenker James Cameron dat hij is gestart met de opnames voor het vierde deel Avatar 4. Die film staat verrassend genoeg gepland voor december 2026.

De oplettende lezer kan zichzelf afvragen waarom het allemaal zo lang moet duren voordat de films verschijnen. Zo zal Avatar 3 pas in december 2024 verschijnen, terwijl de opnames al eventjes zijn afgerond. Waarschijnlijk ligt de film al half op de plank.

Avatar: vijfdelige filmreeks
Uiteindelijk wil Cameron vijf films hebben gemaakt. Avatar 5 moet in december 2028 de reeks afronden en wie weet heeft Disney+ dan andere plannen met de franchise.

De titels voor de volgende films lijken overigens ook al bekend, maar zijn nog onbevestigd. Na The Way of Water verschijnen naar verluidt Avatar: The Seed Bearer, Avatar: The Tulkun Rider en Avatar: The Quest for Eywa.

NieuwsFilm

meest populair