'Dune'-vervolg brengt weer een grote verandering aan

'Dune'-vervolg brengt weer een grote verandering aan

Dune van Denis Villeneuve is een gewaagde verfilming van het boek van Frank Herbert.

Actrice Souheila Yacoub speelt in Dune: Part Two straks de rol van Shishakli. Daarvoor verandert het geslacht van het personage uit de boeken van schrijver Frank Herbert.

Daarmee doet regisseur Denis Villeneuve het 'kunstje' dat hij eerder succesvol uithaalde met het personage Liet Kynes nog eens opnieuw.

Dune: Part Two
De film Dune: Part Two gaat om het tweede deel van het boek draaien. Paul en Jessica trekken zich diep in de woestijnen van Arrakis terug om bij de Fremen te leven in Sietch Tabr.

Dat Souheila Yacoub de rol van Fremen Fedaykin en sandrider Shishakli speelt, is significant. Je kan er namelijk nu van uit gaan dat je ziet hoe Paul leert om de grote Shai-Hulud te berijden, de zandwormen van Dune, gebruik makend van de maker hooks.

Shishakli is maar kort te zien in het boek van Frank Herbert. Hij leerde Paul Atreides hoe hij de haken kon gebruiken om de zandwormen te berijden.

Voor Fremen is het in de boeken gewoon om rond hun twaalfde een soort ritueel te doormaken waarbij ze een zandworm moeten berijden. Die worden dan gelokt met geluid, waarna de Fremen bovenop de worm moet gaan staan en het gesegmenteerde lijf van de zandworm open moet maken zodat er zand tussen komt.

Dune: Part Two is volgend jaar te zien.

NieuwsFilm

meest populair