Nieuw personage van Marvel Studios zorgt voor ophef

In Captain America 4 speelt een niet onomstreden personage.

Bram de Groot 18 september 2022 20:30 in Algemeen
Online is er de afgelopen dagen kritiek op een nieuw aangekondigd Marvel-personage dat te zien moet zijn in Captain America: New World Order. Het betreft het personage Sabra van actrice Shira Haas (Unorthodox).

Haar aandeel in de vierde Captain America-film werd tijdens D23 aangekondigd. The New York Times onderzocht waarom er kritiek te vinden is op het personage. Het blijkt nu dat ze in de strips een Israëlische politieagent is die later een Mossad-agent wordt.

Er is veelal commentaar vanuit Palestijnen die nu (opnieuw) de hastag #CaptainApartheid voeren in tegenberichten. En dan blijkt ook nog dat "Sabra" in het Joods "een persoon geboren in Israël" betekent en dat Sabra de naam was van een vluchtelingenkamp in Libanon waar Christelijke milities honderden Palestijnen zouden hebben afgeslacht terwijl Israëlische troepen toekeken, zo'n 40 jaar geleden.

Marvel Studios reageert op ophef
"Hoewel onze personages en verhalen zijn geïnspireerd door de strips, worden ze altijd opgefrist gepresenteerd aan het publiek van vandaag," luidde de reactie van Marvel Studios op de reacties op het personage.

"De filmmakers hebben een nieuwe benadering met het personage Sabra, dat meer dan 40 jaar geleden voor het eerst in de strips werd geïntroduceerd," aldus de studio.

Captain America: New World Order wordt geregisseerd door Julius Onah en staat gepland voor 3 mei 2024.

NieuwsFilm