Is 'The Fabelmans' de laatste film van Steven Spielberg?

De filmmaker is ondertussen alweer 75 jaar.

Met de film The Fabelmans heeft Steven Spielberg een van zijn persoonlijkste films tot op heden opgeleverd. De film ging afgelopen weekend in première en wordt nu al gezien als een van de grote Oscartitels. Men zou kunnen denken dat Spielberg het daarna voor gezien houdt.

In gesprek met Rolling Stone stelde Spielberg zijn fans gerucht. De filmmaker is voorlopig nog niet klaar met Hollywood. "Deze film is niet omdat ik met pensioen ga en dit is niet mijn zwanenzang. Geloof daar niets van," zei de 75-jarige leven legende.

Al in wording tijdens Lincoln
"[Co-schrijver] Tony [Kushner] en ik begonnen over dit project te praten toen we Lincoln maakten. Tony vervulde min of meer de functie van therapeut en ik was de patiënt, en we praatten en ik praatte lang. Tony voedde me en hielp me er doorheen..." zei Spielberg over hoe de film tot stand kwam.

Ook gaf de filmmaker aan dat de coronacrisis hem de tijd en het besef gaf dat hij het project moest afronden en maken. Spielberg draagt de film op aan zijn ouders. Zijn moeder overleed op 97-jarige leeftijd in 2017 en zijn vader op 103-jarige leeftijd in 2020.

The Fabelmans geeft een semi-autobiografische blik op hoe Spielberg zijn liefde voor film ontwikkelde. De film draait vanaf 23 november in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair