The Fabelmans (2022)

De verfilmde jeugd van Steven Spielberg is niet zonder gebreken, maar zeker intrigerend.
play

7,7 details

  • 151 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • India
151 Min Verenigde Staten

'The Fabelmans' van Steven Spielberg is een diep persoonlijk portret van de jongen Sammy Fabelmans, die opgroeit in het Arizona van na de Tweede Wereldoorlog. Sammy Fabelman ontdekt op jonge leeftijd zijn passie voor film, tot grote vreugde van zijn creatieve moeder, Mitzi. Sammy's vader daarentegen ziet het meer als een hobby. In de loop der jaren legt Sammy de avonturen van zijn familie vast op beeld en ontwikkelt hij zich als regisseur van amateurfilms met zijn zussen en vrienden in de hoofdrol. Op zijn 16e ontdekt Sammy een hartverscheurende waarheid over zijn moeder die de familiedynamiek voorgoed verandert.

Regie
Steven Spielberg
Cast
Seth Rogen, Paul Dano, Michelle Williams, David Lynch, Judd Hirsch, Robin Bartlett, Gabriel Bateman, Oakes Fegley, Julia Butters, Ezra Buzzington, Jeannie Berlin, Jonathan Hadary, Art Bonilla, Gabriel LaBelle, Sam Rechner, Chloe East, Nicolas Cantu, Keeley Karsten, Jared Becker, Isabelle Kusman, Kalama Epstein, Birdie Borria, Vera Myers, Chandler Lovelle, Mateo Zoryan, Alina Brace, Sophia Kopera.
Release NL
02.02.2023
Release DVD
27.06.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Steven Spielberg | Scenario: Tony Kushner, Steven Spielberg| Cast: Michelle Williams (Mitzi Fabelman), Paul Dano (Burt Fabelman), Gabriel LaBelle (Sam Fabelman), Seth Rogen (Uncle Bennie), Judd Hirsh (Uncle Boris), e.a. | Speelduur: 151 minuten | Jaar: 2022

Sam Fabelman ontdekt op zeer jonge leeftijd dat hij talent heeft voor, en plezier schept in het maken van films. Terwijl hij zichzelf hierin ontwikkelt begint zijn gezin uit elkaar te vallen. Zijn ouders houden van elkaar, maar de een meer dan de ander. Sam is de eerste die ziet waar het misgaat en weet niet hoe hij daarmee om moet gaan. Moet hij zich storten op filmmaken of luisteren naar de waarschuwing van zijn opa: kies voor de mensen om je heen, want als je focust op je kunst creëer je een afstand.

Sam Fabelman = Steven Spielberg. Geen personage waar hij een beetje van zichzelf in heeft gestopt, nee, dit is letterlijk een autobiografische film. De grote lijn van het plot is precies hoe Spielbergs leven als kind verliep. Het is geen sprookje, dus het is mooi dat Spielberg ons een kijkje gunt in zijn privéleven. Een huwelijk dat niet loopt, herhaaldelijk verhuizen naar een andere Amerikaanse staat omdat zijn vader een betere baan krijgt aangeboden, een flinke portie antisemitisme.

videotrailers & clips

alle artikelen (17)

The Fabelmans Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Fabelmans

acties