Hollywoodgrootheden Steven Spielberg en John Williams weer samen voor 'The Fablemans'

Hollywoodgrootheden Steven Spielberg en John Williams weer samen voor 'The Fablemans'

De twee werken al een halve eeuw samen

Begin volgend jaar komt The Fablemans uit in de Nederlandse bioscopen. De semi-autobiografische film van Steven Spielberg is al uitgekomen in de States en ontvangt lovende kritieken. Universal Pictures deelt nu een featurette over de samenwerking tussen Spielberg en filmcomponist John Williams.

Als er een samenwerking in het filmlandschap bijzonder is, dan is het wel die tussen Steven Spielberg en filmcomponist John Williams. De twee werken momenteel al 50 jaar samen. Samen hebben de twee heren voor iconische films en muziek gezorgd, denk bijvoorbeeld aan Jurassic Park, E.T The Extra-Terrestrial en het schrijnende Schindler's List.

Vertrouwensband
Het staat voorop dat de twee mannen een enorme vertrouwensband hebben opgebouwd door de jaren heen. Dit blijkt ook naar voren te komen in de ontwikkeling van The Fablemans.

"Als ik 6 concepten van een film heb liggen, maakt John de zevende en definitieve versie", aldus de Schindler's List-regisseur.



Tegenvallende Cijfers
The Fablemans vertelt het verhaal van een jonge aspirerende filmmaker genaamd Sammy Fabelman (Gabriel LaBelle). De film scoort een indrukwekkende 90% op RottenTomatoes, toch vallen de financiële cijfers tot dusver zwaar tegen voor de nieuwe prent van Spielberg.

De film had een budget van $40 miljoen dollar en wist er tot nu maar $8 miljoen op te halen bij de Box Office. Dit maakt het tot op heden de grootste financiële domper voor regisseur Steven Spielberg.

The Fablemans is vanaf 2 februari te zien in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair