Levende legende John Williams krabbelt terug na pensioenaankondiging

Levende legende John Williams krabbelt terug na pensioenaankondiging

Gaat de 90-jarige componist toch door?

Star Wars, Harry Potter, Indiana Jones en nog zo'n 120 andere films hebben allemaal één ding gemeen: muziek van John Williams. De 90-jarige componist is een icoon en een van de beste filmcomponisten aller tijden. Na Steven Spielberg's The Fabelmans en de nieuwe 'Indiana Jones'-film was Williams van plan om met pensioen te gaan. Nu lijkt hij er toch anders over te denken.

Iconische samenwerking
Tijdens een speciale screening van The Fabelmans werd ook de 50-jarige samenwerking tussen Spielberg en Williams gevierd. Williams onthulde daar iets waardoor het publiek uit zijn dak ging.

"Steven is een hoop dingen. Hij is een regisseur, hij is een producent, hij is een studiohoofd, hij is een schrijver, hij is een filantroop, hij is een opvoeder. Een ding dat hij niet is, is een man tegen wie je 'nee' kunt zeggen."

Nog 10 jaar
Williams vertelde over Spielbergs overleden vader, Arnold, die tot zijn 100ste bij Spielbergs Shoah Foundation werkte.

"Dus ik heb nog 10 jaar te gaan. Ik blijf nog even hangen! Je kunt je ook niet 'terugtrekken' uit muziek. Het is als ademhalen. Het is jouw leven. Het is mijn leven. Een dag zonder muziek is een vergissing."

The Fabelmans
Hieronder bekijk je de trailer van Steven Spielberg's geliefde nieuwe film The Fabelmans. De film zie je vanaf 2 februari in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair