Hitchcock was geen fan van 'The Fabelmans'-regisseur Spielberg: 'Maakte hij niet die film over die vis?'

Hitchcock was geen fan van 'The Fabelmans'-regisseur Spielberg: 'Maakte hij niet die film over die vis?'

Hitchcock was geen fan van 'The Fabelmans'-regisseur Spielberg en was niet bepaald onder de indruk van zijn blockbuster 'Jaws'

Steven Spielberg viel afgelopen week in de prijzen tijdens de Golden Globes met The Fabelmans, een film over zijn jeugd en zijn ambities als jonge filmmaker. Alfred Hitchcock was het grote idool van Spielberg, maar de liefde was niet wederzijds.

In The Fabelmans komt de ontmoeting tussen Spielberg en regisseur John Ford aan bod, maar zijn eigenlijke idool Alfred Hitchcock zou Spielberg tot zijn grote verdriet nooit ontmoeten tot de 'Master of Suspense' in 1980 overleed.

Indringer
Dat kwam niet door een gebrek aan pogingen. De jonge Spielberg sloop meerdere keren de filmsets van Hitchcock binnen in de hoop hem te kunnen spreken, maar de regisseur had geen trek om de indringer te ontmoeten.

Volgens acteur Bruce Dern, die twee keer in een Hitchcock-film speelde, had hij geprobeerd Hitchcock te overtuigen om zichzelf toch aan Spielberg voor te stellen. "Ik zei tegen hem: 'Je bent zijn idool, hij wil gewoon even vijf minuten met je kunnen praten', maar Hitchcock weigerde", vertelt Dern.

Jaws-attractie
"Hitchcock zei: 'Maakte die jongen niet die film over die vis? Ik zou nooit met hem kunnen of willen praten." Toen Dern hem vroeg om dat toe te lichten, zou Hitchcock hebben uitgelegd: "Omdat ik de stem van de Jaws-attractie in Universal Studios ben. Ik kreeg een miljoen om dat te doen, maar ik voel me zo'n hoer. Ik zou niet met die jongen kunnen praten."

Ondanks dat hij zijn idool nooit ontmoette, groeide Spielberg uit tot een van de bekendste en succesvolste regisseurs aller tijden. Afgelopen dinsdag won The Fabelmans twee Golden Globes, waarmee het totaal voor Spielberg op liefst zestien Golden Globes in zijn gehele carrière kwam te staan.

The Fabelmans is vanaf 2 februari in de Nederlandse bioscopen te zien.



NieuwsFilm

meest populair