James Cameron blijft fan van 3D en dit is waarom

James Cameron blijft fan van 3D en dit is waarom

Zijn films hebben het waarschijnlijk keihard nodig.

Een van de belangrijkste factoren achter het (financiële) succes van Avatar is 3D. Heel veel mensen waren in 2009 en 2010 nieuwsgierig naar het 3D-effect dat de film flink promote. Tegenwoordig verschijnen steeds minder films in het format. Regisseur James Cameron denkt dat 3D niet "voorbij" is.

"3D lijkt voor de meeste mensen 'voorbij'. Maar het is echt niet voorbij. Het is juist geaccepteerd. Het is nu gewoon een onderdeel van de keuzes wanneer je naar de bioscoop gaat om een grote kaskraker te zien... Ik vergelijk het met kleur," zei Cameron in een gesprek over de rerelease van het origineel.

3D: onderdeel van tijdgeest
"Toen kleurenfilms voor het eerst uitkwamen, was het een groot probleem," vervolgt de filmmaker. "Mensen gingen naar films omdat ze in kleur waren."

"Ik denk dat rond de tijd van Avatar mensen naar films gingen omdat ze in 3D waren... Ik denk dat het een impact had op de manier waarop films werden gepresenteerd wat nu zo'n beetje geaccepteerd is. Het maakt deel uit van de tijdgeest."

Het mag duidelijk zijn dat het tweede deel Avatar: The Way of Water ook in 3D verschijnt, evenals de rerelease van Avatar, te zien vanaf 22 september. The Way of Water verschijnt midden december.



NieuwsFilm

meest populair