Vikingfilm 'The Northman' ten onrechte als flop bestempeld

Vikingfilm 'The Northman' ten onrechte als flop bestempeld

De Vikingfilm van Robert Eggers haalde veel op via onder meer PVOD.

Van filmmaker Robert Eggers (The Witch, The Lighthouse) verscheen eerder dit jaar de prijzige Vikingfilm The Northman. Ondanks dat de film in de media wordt gezien als een financiële flop, is dat niet zo.

In gesprek met The Hollywood Reporter vertelde Kiska Higgs, hoofd Productie en Acquisities van Focus Features, dat de $80 miljoen kostende film het juist goed heeft gedaan via Premium Video on Demand nadat er $70 miljoen werd opgehaald aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

"Hier is al eerder over gesproken, maar die film bleek uiteindelijk een financiële overwinning voor ons. Er was een bijzondere samenloop van omstandigheden rondom de bioscooprelease en PVOD," zei Higgs.

The Northman was succesvol op andere manieren
"Ik weet dat het in de pers niet als een succes werd gezien, maar uiteindelijk was de film oké voor ons. Er zijn aanvullende manieren waarop we geld kunnen verdienen, althans voor ons bij Universal," voegde ze toe.

The Northman is sinds kort te bekijken op Video on demand en op schijf en zal ongetwijfeld binnenkort op een streamingdienst debuteren.



NieuwsFilm

meest populair