Trailer 'The Little Mermaid' van Disney overspoeld met golf van racisme

Trailer 'The Little Mermaid' van Disney overspoeld met golf van racisme

In de sprookjesfilm zien we Ariel met een andere huidskleur dan de Ariel in de animatiefilm.

De wereld is er klaarblijkelijk nog steeds niet aan gewend dat huidskleuren van elkaar verschillen. Nu heeft de live action-animatiefilm The Little Mermaid te maken met kritiek uit de hoek met mensen die zich eraan storen dat Ariel een andere huidskleur heeft dan in de eerder Disney-animatiefilm.

Als sinds dat werd aangekondigd dat The Little Mermaid actrice Halle Bailey in de titelrol heeft is er commentaar. Nu de goed bekeken teaser trailer is verschenen, keert de kritiek terug.


Veel commentaar en racisme door nieuwe Ariel
Via een Chrome-extentie en verder onderzoek wordt duidelijk volgens Rolling Stone dat de trailer heel wat 'dislikes' krijgt. En dan zijn er ook de reacties onder de trailer. En daarin barst het van de racistische uitlatingen en ondanks dat haar fans hier iets tegenin proberen te brengen is te hopen dat Bailey die reacties niet al te persoonlijk opvat.

Het neemt niet weg dat Disney gewoon vasthoudt aan de ingeslagen koers. De studio zet zich op veel fronten in voor inclusie. Zo speelt Rachel Zegler (West Side Story), die Colombiaanse roots heeft, de titelrol in het in 2024 te verschijnen Snow White and the Seven Dwarfs.

Overigens herkennen de nodige kinderen zich in de nieuwe Ariel. Check de beelden hieronder maar.



NieuwsFilm

meest populair