Warner Bros. krijgt zijn eigen MCU maar niet op de rails

Warner Bros. krijgt zijn eigen MCU maar niet op de rails

De toekomst van Warner Bros. en het DC-filmuniversum is zeer onzeker.

De prestaties die het Marvel de afgelopen jaren met het MCU heeft geleverd, zijn van onschatbare waarde. Alleen al Avengers: Endgame en Avengers: Infinity War, brachten bij elkaar meer dan vier miljard dollar op. Logisch dus dat Warner Bros. met het DC-filmuniversum dat ook wel zouden willen.

Met films als Joker en de meer recente The Batman doet Warner Bros. het zeker niet onverdienstelijk. Van de grote plannen voor een overkoepelende filmfranchise lijkt echter nog weinig van terecht te zijn gekomen.

Problemen
Tegelijkertijd spelen er ook problemen bij de films waar de maatschappij nu mee bezig is. Zo was recentelijk nog in het nieuws dat Batgirl niet meer uitgebracht zou worden. Dat terwijl alles al helemaal gefilmd en geproduceerd was.

Je zou kunnen twijfelen of het wel gunstig is voor Warner Bros. om een Avengers-achtige situatie te willen creëren. De eerder genoemde Joker en The Batman leverde immers bijna twee keer zoveel op als bijvoorbeeld Justice League.

Ook de toekomstige films van Warner Bros. hebben nog maar weinig zekerheid. Onder andere bij de nieuwe Flash film zijn er met de in opspraak geraakte hoofdrolspeler Ezra Miller nog veel onduidelijkheden.

NieuwsFilm

meest populair