Dit zou Jan de Bont (Speed) anders hebben gedaan met "zijn" Godzilla

Dit zou Jan de Bont (Speed) anders hebben gedaan met "zijn" Godzilla

De filmmaker was lang in de race om de remake uit 1998 te mogen leiden...

De Godzilla-film van Roland Emmerich uit 1998 staat niet bepaald te boek als een goede film, zeker niet bij fans van de beroemde Kaiju.

Voordat Emmerich aan boord kwam, was het "onze" Jan de Bont die op het lijstje stond om de regie te nemen. Emmerich beweerde het echter voor de helft van het door De Bont geopperde budget te kunnen. Uiteindelijk werd dit ruim twee keer zo veel, maar dat even terzijde.

Bij de release kreeg de blockbuster al snel de reputatie van een grote teleurstelling. Want ondanks het behalen van een hoge box-office winst, waren de reacties overwegend negatief vanwege het slechte script, acteerwerk en regie.

CGI
Vele fans raakten overstuur door het nieuwe ontwerp van het titelmonster. Emmerich introduceerde meer een dinosaurus met dunne, lange ledematen voor snelheid, in plaats van het logge wezen waar het publiek al tientallen jaren bekend mee was.

Nu onthult De Bont in een recent interview met Yahoo! News het significante verschil van zijn visie wat hij absoluut compleet anders zou hebben gedaan: "Een man in een pak had Godzilla moeten portretteren. Ik wilde het echt zo graag maken. Ik hield van de Japanse uitvoering. Het was zo geweldig. Die bewegingen, het had iets menselijks".

NieuwsFilm

meest populair