Megaflop 'John Carter' krijgt nu juist flink wat liefde

Megaflop 'John Carter' krijgt nu juist flink wat liefde

De film had een filmreeks moeten lanceren.

Ondanks dat Disney de nodige kaskrakers oplevert, slaan de huis van de muis ook regelmatig de plank mis. Enkele jaren geleden moest John Carter een nieuwe filmreeks inluiden, maar dat gebeurde niet. De film werd een financiële flop.

Acteur Taylor Kitsch (X-Men Origins: Wolverine, tv-serie The Terminal List) speelde de titelrol en keek de afgelopen jaren al vaker terug op de film uit 2012. In gesprek met Screen Rant werd de acteur gevraagd om zijn visie op John Carter.

"Ik heb ongelooflijk veel geleerd over die film. Ik heb nog steeds een geweldige relatie met die film, wat veel zegt. Ik ben helemaal niet boos of zo, ik heb veel geleerd," zei de acteur.

Nu geen pijn meer
"En ik heb er persoonlijk en professioneel grote stappen gemaakt. Het deed toen natuurlijk pijn, maar achteraf gezien zou ik niets veranderen, om eerlijk te zijn. Het is wat het is, we hebben allemaal van die momenten," vervolgde de acteur.

"Het is leuk als mensen er even bij stilstaan en praten over JC en hun kinderen. Ze kijken ernaar met hun kinderen," voegde Kitsch toe. "Daar was het voor, weet je, het was bedoeld als iets leuks."

Met een budget dat zou zijn opgelopen tot $300 miljoen wist John Carter niet meer dan zo'n $284 miljoen op te halen aan de wereldwijde bioscoopkassa's. De vervolgfilms moesten Gods of Mars en Warlord of Mars gaan heten, maar kwamen er dus niet.



NieuwsFilm

meest populair