Welke 'Star Wars'-film gaat Disney eigenlijk maken (en welke mogelijk ook niet)?

Welke 'Star Wars'-film gaat Disney eigenlijk maken (en welke mogelijk ook niet)?

Zet je maar schrap.

Tegen de tijd dat de volgende Star Wars-film in de bioscoop verschijnt, zijn er zes jaren verstreken sinds we Star Wars: The Rise of Skywalker in de bioscoop konden zien. Eerder deze week schreven we al wanneer de volgende uitkomt. Vandaag duiken we in de vraag: maar welke film komt er dan?

We duiken in alle aangekondigde projecten en doen een gok welke nieuw te zien zal zijn in december 2025.

Geen Rogue Squadron
In elk geval lijkt de eerstvolgende film geen Rogue Squadron te worden. De film werd oorspronkelijk eind 2020 aangekondigd tijdens een Disney Investor Day-presentatie. Maar problemen achter de schermen leidden ertoe dat de filmmaker besloot weg te stappen van het project. Het was vooral schokkend, omdat het project neergezet werd als passieproject van regisseur Patty Jenkins.

De film van Taika Waititi?
Een andere mogelijkheid is het project van Taika Waititi. We weten vrijwel niets over zijn aangekondigde film, al gaan we ervan uit dat het een film geheel in stijl van Waititi wordt met heerlijke en hilarische momenten, die het genre op z'n kop zet. Maar of de film er dan komt in december 2025 is de vraag.

Kevin Feige's project?
Een andere mogelijkheid is het project van Marvel-baas Kevin Feige, die al een tijdje aan een Star Wars-film schijnt te werken. Aangezien zo'n beetje alles dat Feige aanraakt in goud verandert, kan het goed dat Lucasfilm hier flink op in wil zetten. Maar gezien alle Marvel Studios-projecten waar momenteel aan gewerkt wordt, lijkt dit ook een moeilijke opgave.

De trilogie van Rian Johnson
Rian Johnson werkt aan een filmtrilogie. Het is al jaren stil rond dat project, waardoor fans aannamen dat, na de negatieve ontvangst van Star Wars: The Last Jedi, de film er niet meer zou komen. Zeer recent hoorden we echter dat er nog altijd aan gewerkt wordt.

Een film rond Knights of the Old Republic
Duizenden jaren voor de gebeurtenissen rond het Keizerrijk, was er het verhaal van een Sith met geheugenverlies, die betrokken was bij een desastreuze oorlog tegen de Jedi. De game was enorm succesvol en wordt vaak nog gezien als een van de beste games in heel de franchise. Fans hopen dan ook al jaren op een verfilming.

Of toch The Mandalorian?
The Mandalorian is de eerste live-action serie in de franchise en we weten van acteur Pedro Pascal dat hij wel een film zou willen zien als afsluiter van zijn serie. Het zou ook wel passen bij het formaat van de show!

Maar wat wordt het dan?
Als we erop zouden moeten gokken, zien we twee zeer kansrijke projecten: de film van Waititi (die in 2023 zijn eerstvolgende film uitbrengt en dan twee jaar zou hebben voor een Star Wars-project) en de afsluiter van de The Mandalorian-serie. Welke het wordt? Tijd zal het leren.

NieuwsFilm

meest populair