De bizarre reden waarom Warner Bros. 'Iron Man' afwees

De bizarre reden waarom Warner Bros. 'Iron Man' afwees

Ja, daar lag een gouden kans.

De afgelopen twintig jaar zijn comicbook-verfilmingen het voornaamste verdienmodel van Hollywood geworden, aangevoerd door Marvel Studios. Je zou bijna vergeten dat sommige projecten jarenlang in een ontwikkelhel verkeerd hebben.

Marvel Studios-film Iron Man lanceerde de boel in 2008 en was een gigantisch succes. Al in 1990 probeerde Universal Pictures een Iron Man-film te maken. Maar in de achttien jaren die verstreken, ging het project door naar 20th Century Fox en daarna New Line Cinema.

Iron Man-problemen
New Line Cinema, een dochteronderneming van Warner Bros. kwam behoorlijk dicht bij realisatie, met een bedoelde release in 2006.

Maar Iron Man werd uiteindelijk geschrapt omdat studiohoofd Bob Shaye het concept nergens op vond slaan. Hij snapte niet hoe de titelheld zou kunnen vliegen: daar was hij volgens Bob Shaye veel te zwaar voor.

Natuurlijk wil dit niet zeggen dat, als New Line Cinema toch besloten had om Iron Man te maken, de film dan een succes was geworden. Alles zou immers anders zijn geweest, met een andere regisseur, een andere schrijver en een andere hoofdrolspeler.

NieuwsFilm

meest populair