Deze erotische film is een echte 'guilty pleasure'

Een matig ontvangen film die mensen graag weer even aanzetten.

Bram de Groot 19 september 2022 22:30 in Featured
Heb jij zo'n matig ontvangen film die je stiekem zo op een regenachtige zondagmiddag aanzet? De erotische film Cruel Intentions uit 1999 is echt zo'n film die in heel wat 'guilty pleasure'-lijstjes opduikt.

De film Cruel Intentions is losjes gebaseerd op het boek Les Liaisons dangereuses uit 1782 van schrijver Pierre Choderlos de Laclos en het verhaal werd vertaald naar gemoderniseerd naar een wereld met rijke middelbare scholieren in New York City.

Guilty pleasure: Cruel Intentions uit 1999
Cruel Intentions werd geregisseerd door Roger Kumble (After We Collided, 2020) en heeft rollen voor onder meer Sarah Michelle Gellar, Ryan Phillippe, Reese Witherspoon en Selma Blair. Op Rotten Tomatoes komt de film niet verder dan 54% (5.2/10) op de Tomatometer, maar het publiek geeft de film na 250.000 stemmen een prima 80% (4/5).

In Cruel Intentions lijkt Kathryn het tegenovergestelde van haar stiefbroer, die alleen maar achter de vrouwen aan zit. Ze is echter kwaad op haar ex-vriend, en daarom maakt ze een weddenschap met haar stiefbroer, waarbij hij moet proberen de vriendin van haar ex, de rustige Annette, het bed in te krijgen. Als dit lukt, biedt Katrhyn haar eigen lichaam aan.

In 2001 en 2004 verschenen vervolgfilms en je ziet de film nu op Videoland of Prime Video.NieuwsFilm