'Avatar 2' verschijnt 12 jaar na eerste film, is dat niet wat laat?

'Avatar 2' verschijnt 12 jaar na eerste film, is dat niet wat laat?

De regisseur heeft vertrouwen om meerdere redenen.

Maar liefst twaalf jaar na Avatar (2009) verschijnt eind december het vervolg Avatar: The Way of Water in de wereldwijde bioscoopzalen. Regisseur James Cameron denkt niet dat er teveel tijd tussen de twee films zit. Waarom niet?

In gesprek met The New York Times liet Cameron weten dat hij wel eerder een vervolgfilm vele jaren dat het origineel heeft gemaakt. Daarnaast werd de teaser trailer voor Avatar 2 erg goed bekeken.

"Maakte eerder Aliens en Terminator 2"
"Ik denk dat ik twee jaar later een vervolg had kunnen maken en deze had kunnen floppen doordat mensen geen relatie zouden hebben met de personages of de richting van de film," zei de regisseur.

"Mijn persoonlijke ervaring is als volgt: ik maakte een vervolg genaamd Aliens, zeven jaar na de eerste film. Deze werd erg goed ontvangen. Ik maakte een vervolg genaamd Terminator 2, zeven jaar na de eerste film. Deze deed het een heel stuk beter, wat betreft inkomsten, dan de eerste film," aldus de ervaren Cameron.

Teaser trailer: 148 miljoen keer bekeken
Ik was een beetje bezorgd dat ik er een beetje te lang over had gedaan, in deze snelle, moderne wereld, met Avatar 2 die 12 jaar later verschijnt. Totdat we de teaser trailer dropten en we in 24 uur 148 miljoen views kregen," vervolgde de Avatar-bedenker.

Cameron weet ook waardoor dat komt. Hij denkt dat mensen denken: "Wow, dat hebben we al lang niet meer gezien, maar ik herinner me hoe cool het toen was." Of dat ook helpt voor wat betreft de box office-omzet? "Ik weet het niet. Ik denk dat we het vanzelf gaan zien."


Avatar: The Way of Water staat gepland voor 14 december.

NieuwsFilm

meest populair