De Vikingfilm 'The Northman' verdiende veel meer [Blu-ray]

Van de regisseur van The Witch en The Lighthouse.


De film The Northman verscheen eerder dit jaar in de wereldwijde bioscopen. Het leek er verdacht veel op dat de film een monsterhit zou worden, maar door het flinke budget bleek de opbrengst niet voldoende. Jammer, aangezien het een prachtige film is die meer publiek verdiende.

Nadat de film redelijk snel en succesvol op Video on Demand verscheen is de Vikingfilm van regisseur Robert Eggers (The Witch, The Lighthouse) nu ook op 4K UHD / Blu-ray verkrijgbaar.

De film staat er erg goed voor op Rotten Tomatoes. De Tomatometer noteert een uitstekende 89% na 366 recensies. Het publiek waardeert de film een stuk lager, met een verhoudingsgewijs opvallend magere 64%. Wereldwijd haalde The Northman een te matige $69,6 miljoen op bij een productiebudget van naar verluidt $80-90 miljoen.

4K UHD: The Northman
Nu is de film beschikbaar op 4k UHD Blu-ray. De uitgave zit verpakt in een standaard zwarte hoes en de film staat op de 4K UHD-schijf. Deze vind je uiteraard ook terug op de meegeleverde Blu-ray schijf, maar in dit geval dient deze vooral voor de extra's.

Bekijk de afbeelding
Extra's
De extra's staan op de Blu-ray schijf en dit zijn vooral featurettes met meer info over (het maken van) de film door de cast & crew.

De titels van de featurettes zijn An Ageless Epic, The Faces of Vikings en A Norse Landscape. Daarnaast zijn er video's over bepaalde scènes en die heten Amleth's Journey to Manhood, Shooting the Raid en Knattleikr Game.

Voor de fans van verwijderde / verlengde scènes zijn er acht van dergelijke scènes te bekijken. Deze duren bij elkaar zo'n 12,5 minuut. Robert Eggers horen de liefhebbers in het het meegeleverd audiocommentaar.

The Northman van Robert Eggers
The Northman wordt omschreven als een heroïsch actie-epos over een jonge Vikingprins en zijn missie om de moord op zijn vader te wreken. De sterrencast bestaat onder meer uit Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Claes Bang, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Björk en Willem Dafoe.NieuwsFilm

meest populair