'The Woman King' nu al onder vuur, regisseuse bijt van zich af

'The Woman King' nu al onder vuur, regisseuse bijt van zich af

De #BoycottWomanKing maakt Gina Prince-Bythewood niet bepaald blij.

Het afgelopen weekend gingen héél wat mensen naar de bioscoop om The Woman King te gaan kijken. Toch vinden sommige bioscoopgangers dat het verhaal niet erg accuraat is, waardoor er nu zelfs een hashtag de ronde doet genaamd #BoycottWomanKing. Regisseur Gina Prince-Bythewood bijt nu van zich af.

Op sociale media zeggen meerdere mensen dat The Woman King niet een eerlijk beeld van de slavernijgeschiedenis laat zien van het Afrikaanse koninkrijk Dahomey. Bythewood is het hier duidelijk niet mee eens.

Onzin
Zo zegt ze: "Als de aanklacht is dat we dat onderwerp niet aansnijden, dan hebben ze de film dus niet gezien. Ik sta recht in mijn schoenen op dat vlak. Nanisca, gespeeld door Viola David, vraagt zelfs aan haar koning om de mogelijkheid te onderzoeken om geen slaven meer te verhandelen".

Bythewood vervolgt door te zeggen dat ze net juist haar best deed om het Afrikaanse perspectief van de slavenhandel te tonen: "Meestal zien we het standpunt van de mensen die verhandeld werden. Zo zien we wat er met hen gebeurt wanneer ze in Amerika belandden. Ik wilde juist gaan voor wat zich afspeelt aan de andere kant van de oceaan, met de mensen die achterblijven".

Ontvangst
Hoewel er dus ook wat kritiek op de film is, werd The Woman King voornamelijk sterk onthaald. De film scoorde sterk aan de box-office en ook op Rotten Tomatoes heeft de blockbuster ongelofelijk mooie cijfers!

NieuwsFilm

meest populair