Britse tv-zender laat héél opmerkelijke film zien tijdens de begrafenis van de koningin

Britse tv-zender laat héél opmerkelijke film zien tijdens de begrafenis van de koningin

Er was dan ook wel de nodige kritiek...

Engeland is al een tijdje in rep en roer sinds de dood van koningin Elizabeth II. Gisteren vond de begrafenis plaats, waar niet alleen miljoenen mensen op af kwamen, alle zenders in het Verenigd Koninkrijk zonden de begrafenis rechtstreek uit, op één aparte uitzondering na.

Channel 5 was de enige grote tv-zender die de begrafenis niet liet zien. De zender programmeerde juist een opvallende film i.p.v. hét tv-moment van het jaar. Nee, het gaat hier niet om The Queen of een andere filmklassieker, maar om de animatiefilm The Emoji Movie, die in 2018 nog de Razzie Award won voor slechtste film van het jaar.

Ophef
Je zou denken dat het Engelse volk meer dan genoeg keuze had tussen alle zenders die de begrafenis wel uitzenden, maar toch was er kritiek op Channel 5 om The Emoji Movie te verkiezen boven de koningin.

De zender verdedigt hun beslissing, door te zeggen dat er veel kinderen thuis moesten blijven tijdens deze van nationale rouw en dus een alternatief wilde bieden, zodat de kinderen toch nog een beetje konden lachen. Op sociale media wordt er toch nog veel gespot met de keuze van Channel 5.

Bekijk enkele tweets hieronder.









NieuwsFilm

meest populair