Regisseur diep teleurgesteld dat deze Stephen King-film toch geen prequel krijgt

Regisseur diep teleurgesteld dat deze Stephen King-film toch geen prequel krijgt

Geen Shine of Hallorann na Doctor Sleep.

In 2019 verscheen na jaren van geruchten een vervolg op de geliefde film [i]The Shining[/film] van regisseur Stanley Kubrick. De Stephen King-verfilming zou na Doctor Sleep van regisseur Mike Flanagan eigenlijk ook een prequelfilm krijgen. Maar dat ging uiteindelijk niet door.

"We waren zo dichtbij. Ik zal er altijd spijt van hebben dat het niet is gebeurd," schreef Flanagan in een reactie op een fanposter. De fan gebruikte de titel Shine, al had regisseur Flanagan de titel Hallorann in gedachte.


De maker van het affiche vroeg nog even door waarom de film dan niet verscheen. Daarop reageerde de regisseur ook. "Vanwege de box office-prestaties van Doctor Sleep koos Warner Bros ervoor om er niet mee door te gaan. Zij beheersen de rechten, dus dat was dat," aldus Flanagan.


Ondanks de matige box office-prestaties werd Doctor Sleep prima ontvangen. De film staat op 78% (Tomatometer) en 89% (Audience Score) op Rotten Tomatoes. Met een budget van circa $50 miljoen werd er in de bioscopen uiteindelijk bijna $73 miljoen opgehaald.



NieuwsFilm

meest populair