Netflix komt volgende week met een van zijn meest gewaagde films ooit

Netflix komt volgende week met een van zijn meest gewaagde films ooit

'Blonde' met Ana de Armas roept de nodige reacties op.

Over precies één week komt Netflix met een nu al veelbesproken nieuwe film: Blonde. In dit fictieve portret over Hollywoodicoon Marilyn Monroe speelt Ana de Armas (Knives Out, No Time to Die) de hoofdrol.

De film, die op 8 september in première ging op het filmfestival van Venetië, is gebaseerd op de gelijknamige roman van Joyce Carol Oates. Blonde vervaagt de grenzen tussen waarheid en fictie en moet dus niet worden gezien als trouwe biopic.

Gewaagde must-see
Uit de eerste recensies blijkt dat Blonde gemengde reacties oproept. Niet iedereen is even te spreken over hoe regisseur Andrew Dominik met het leven van Monroe aan de haal gaat. Daarentegen krijgt de Armas veel lof voor haar spel.

Blonde (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Andrew Dominik | Cast: Ana de Armas, Adrien Brody, Bobby Cannavale, e.a.
Hollywood, jaren 50. Ondanks haar tragische jeugd, weet Norma Jeane Mortenson het te schoppen tot filmster. Ze wordt wereldberoemd onder de naam Marilyn Monroe en groeit uit tot een waar sekssymbool. Maar de schone schijn op het witte doek staat in schril contrast met de liefdesproblemen, uitbuiting, machtsmisbruik en drugsverslaving waarmee ze in haar privéleven geconfronteerd wordt.



Blonde is vanaf 28 september exclusief op Netflix te zien.

NieuwsFilm

meest populair