Komen er meerdere vervolgen op deze animatietopper?

Maar dan wel wel alleen maar in de vorm van kortfilms.

The Nightmare Before Christmas is natuurlijk een absolute 'must watch' film voor Kerstmis. De animatiefilm werd niet alleen goed onthaald toen hij uitkwam, hij is ook uitgegroeid tot een cultfilm. Toch kwam het nooit van een vervolg, of komt daar nu toch verandering in?

Veel mensen denken dat de animatietopper werd geregisseerd door Tim Burton, maar niks is minder waar. De film werd gemaakt door Henry Selick, al trad Burton wel op als producent en hielp hij mee met het verhaal. Selick liet al eerder weten geen interesse te hebben in een vervolg, maar komt hier nu enigszins op terug.

Kortfilms
Zo zegt Selick nu: "Een vervolg hoeft van mij niet, maar waarom geen kortfilm? Bijvoorbeeld over de spookhond Zero? Ik denk dat het interessant zou zijn om terug te keren naar die wereld, maar om het deze keer te zien vanuit het standpunt van iemand anders".

"Ik zie dat er wel zitten. Beter gezegd, ik vind het een fantastisch idee en het is zeker iets dat ik graag wil doen. Ik ben er zeker van dat Tim ook interesse heeft. Het zou zelfs dom zijn om er geen reeks kortfilms van te maken, want ik denk niet alleen dat het een succes zou zijn, het is ook heel leuk om te doen".

Disney
De laatste paar jaren komt Disney meer en meer met kortfilms. Ook investeert het Huis van de Muis hier duidelijk meer in. Vervolgens komen deze kortfilms op Disney+ te staan. Voorlopig zijn er nog geen definitieve plannen om iets soortgelijks te doen met The Nightmare Before Christmas, maar het kan er dus zeker wel van komen!

NieuwsFilm

meest populair