Geïrriteerde 'Sneeuwwitje' neemt het op voor 'Ariel' i.v.m. huidskleuropmerkingen

Rachel Zegler vindt Halle Bailey dé perfecte kleine zeemeermin.

Wouter Drummen 22 september 2022 12:20 in Algemeen
Disney maakt de laatste jaren de nodige live-action remakes van hun klassieke animatiefilms. Denk bijvoorbeeld maar aan Beauty and the Beast en Aladdin. Binnenkort komen Snow White en The Little Mermaid uit, maar hier is wel veel meer ophef over.

Sneeuwwitje als zowel de kleine zeemeermin worden allebei gespeeld door gekleurde actrices. Zo kruipt Rachel Zegler, o.a. bekend van Steven Spielberg West Side Story, in de huid van Sneeuwwitje, terwijl Halle Bailey Ariel leven geeft.

Kritiek
Niet iedereen ziet het zitten dat deze personages, die in de originele animatiefilms beiden wit waren, nu gespeeld worden door zwarte actrices. Vooral Bailey krijgt het voor haar kiezen, maar Zegler neemt het nu voor haar collega en vriendin op.

Op sociale media doet namelijk een hashtag de ronde, genaamd #NotMyAriel. Zo zei een persoon bijvoorbeeld dat Zegler een goede keuze is, maar dat Bailey niet de juiste casting is. Toen had Zegler er duidelijk even genoeg van, zoals dat hieronder te zien is.Problemen
Toen Zegler als eerste werd aangekondigd als Sneeuwwitje was er echter ook de nodige kritiek, maar dat lijkt nu minder te zijn geworden. De jonge actrice weet dus wel hoe het is om op zo'n manier in het nieuws te komen en wil blijkbaar voorkomen dat Bailey ook de volle laag krijgt.

NieuwsFilm