De recensies van 'Don't Worry Darling' zijn zo onvoorspelbaar als dat de R-rated thriller is

De film met sterren als Florence Pugh, Harry Styles, Chris Pine, Olivia Wilde, Nick Kroll en Gemma Chan.

Bram de Groot 23 september 2022 08:29 in Algemeen
Sinds gisteren draait de R-rated thriller Don't Worry Darling van regisseur Olivia Wilde (Booksmart) in de Nederlandse bioscopen en ondanks dat de trailer er veelbelovend uitziet, is de ontvangst toch erg wisselend te noemen.

Een paar dagen geleden plaatsten we al een overzicht van de eerste recensies. Toen stond de film nog op 45 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. Nu zijn we weer een paar dagen verder en zien we dat de score is gedaald naar slechts 33 procent van 135 recensies.

"Ondanks een intrigerend scala aan talent aan weerszijden van de camera, is Don't Worry Darling een grotendeels warrige herhaling van al te bekende thema's," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes.

Goed ontvangst op FilmTotaal
Dat de ontvangst zo wisselend is, bewijst de recensie op FilmTotaal. Recensent Arjan Welles gaf de film namelijk een prima vier sterren.

Welles concludeerde dat Don't Worry Darling "een heleboel vergelijkingen oproept met andere films", met afsluitend: "op momenten is Wildes tweede film Lynchiaans en Hitchcockiaans tegelijk. Niet geniaal, maar wel een verfrissende onconventionele mindfuck".

Je ziet Don't Worry Darling nu in de Nederlandse bioscopen. Een goed moment om zelf te oordelen over de film. Hieronder nog eens die prima trailer.NieuwsFilm