Dit is wat we gaan zien in Disney-prequel 'Mufasa: The Lion King'

Regisseur Barry Jenkins doet een boekje open over zijn nieuwe film.

Zilko Tarici 23 september 2022 13:52 in Algemeen
Een van de meest onverwachte combinaties van regisseur in film van de laatste jaren is ongetwijfeld Barry Jenkins (Moonlight) en de Disney-prequel Mufasa: The Lion King. De regisseur heeft nu een boekje opengedaan over wat we van de film kunnen verwachten.

De nieuwe film gaat over de jongere versies van Simba's vader en zijn broer Taka (die later Scar wordt). Aaron Pierre verzorgt de stem van Mufasa ditmaal en Kelvin Harrison Jr. die van Taka.

Daarnaast horen we John Kani, Billy Eichner en Seth Rogen opnieuw als respectievelijk Rafiki, Timon en Pumbaa in scènes die zich na de gebeurtenissen van The Lion King afspelen.

Een nieuwe aanpak
In een gesprek met Entertainment Weekly tijdens de recente D23 Expo vertelde Jenkins het volgende over de manier waarop hij de prequel aanpakt:

"Ik denk dat je een hoop bekende gezichten gaat zien. Het is een prequel in de zin dat het over dezelfde personages gaat, maar we gaan duidelijk zien hoe ze zo geworden zijn. Dus we gaan terug in de tijd met deze personages."

Jenkins tekende voor het project nadat Jeff Nathanson hem het script stuurde. Aldus Jenkins:

"Mufasa is de koning, de grootste koning van de Pride Lands, dus je neemt aan dat hij die titel heeft gekregen om wie hij is. De studio en Jeff Nathanson hebben er in het script echter alles aan gedaan om te laten zien hoe een mythe wordt gemaakt."

Mufasa: The Lion King bereikt in juli 2024 de bioscopen.

NieuwsFilm