Na 'Top Gun: Maverick' passeert een tweede film de 1 miljard-grens

Heel rustig aan gaat Jurassic World Dominion ook langs de grens.

Bram de Groot 24 september 2022 18:30 in Algemeen
In het pre-coronajaar 2019 waren er maar liefst negen films die meer dan 1 miljard dollar wisten op te halen aan de wereldwijde box office. Pas eind 2021 was er weer een film die de grens (fors) passeerde en dat is Spider-Man: No Way Home.

Dit jaar ging alleen nog Top Gun: Maverick voorbij de ooit zo magische grens en nu is er eindelijk een tweede film die de mijlpaal heeft behaald. Het betreft Jurassic World Dominion die sinds begin juni in de bioscopen te zien is.

Tweede film in 2022 langs het miljard
De film van Universal Pictures en Amblin Entertainment wist vooral buiten het thuisland erg goed te scoren. In de States werd er 376 miljoen dollar opgehaald en daarbuiten komt de teller tot op heden tot 624 miljoen dollar.

De Top 10 films hebben allemaal boven de 400 miljoen opgehaald en de Top vijf is compleet met Doctor Strange in the Multiverse of Madness ($956 miljoen), Minions: The Rise of Gru ($915 miljoen) en The Batman ($771 miljoen).

Films die in 2022 nog kans maken om langs het miljard wereldwijd te gaan zijn Black Adam, Black Panther: Wakanda Forever en uiteraard Avatar: The Way of Water.NieuwsFilm