Ana de Armas verklapt het geheim achter haar opvallende 'Blonde'-optreden

De actrice gaat de Oscar winnen?

Bram de Groot 25 september 2022 05:01 in Algemeen
Ze is nu al een belangrijke kandidaat voor de Oscar voor Beste actrice en gek is dat niet. Haar rol in de film Blonde wordt bejubeld door critici en collega's uit Hollywood. Nu heeft Ana de Armas (No Time to Die) onthuld hoe ze zich heeft voorbereid op de rol.

"Het was heel belangrijk om de echte vrouw te ontdekken en alles wat we weten bij elkaar te brengen," zei De Armas tijdens het San Sebastian Film Festival.

"Mijn kennis over Marilyn was in het verleden vrij elementair," zei ze volgens Variety tijdens de persconferentie. "Ik kende haar films en niet veel meer. Het was voor mij fascinerend om haar verhaal te leren kennen."

Nu veel meer begrip voor Monroe
"Ze vertegenwoordigde de droom die we allemaal willen vervullen. Dus wat kan er dan mis gaan? Ik heb nu veel meer respect voor haar en begrijp haar beter en kan haar menselijker maken. Ik zou haar meer waardering kunnen geven voor de moeite die ze in de dingen heeft gestoken," aldus de actrice.

In een interview met AnOther gaf De Armas aan dat de cast en crew van de film het graf van Monroe hebben bezocht.

"We hadden een grote kaart en iedereen van de crew heeft haar een bericht geschreven," zei de Armas. "Toen gingen we naar de begraafplaats en legden de kaart op haar graf. We vroegen op een bepaalde manier om toestemming."

Andrew Dominiks [b]Blonde[/i] staat vanaf 28 september op Netflix.NieuwsFilm