Ana de Armas trok haar kleren in 'Blonde' van Netflix vrij gemakkelijk uit

Ze voelde zich niet uitgebuit.

Bram de Groot 27 september 2022 20:30 in Algemeen
Actrice Ana de Armas zien we deze week dan eindelijk in de veelbesproken film Blonde. Morgen verschijnt de film van regisseur Andrew Dominik op Netflix. De actrice sprak met IndieWire over haar (vele) naaktscènes.

"Het is moeilijker voor mensen om [die scènes] te bekijken, dan voor mij om ze op te nemen, omdat ik begreep wat ik aan het doen was en ik me erg beschermd en veilig voelde," vertelde de actrice die we even geleden nog zagen schitteren in No Time to Die.

Harde naaktscènes
In het gesprek met IndieWire legde de actrice uit dat ze de touwtjes in handen had tijdens de opnames van de film. Ook werden de klaarblijkelijk harde scènes vooraf goed besproken.

"Ik voelde me niet uitgebuit omdat ik de touwtjes in handen had. Ik heb die beslissing zelf genomen. Ik wist wat voor film ik aan het doen was. Ik vertrouwde mijn directeur," voegde De Armas toe.

"We hadden honderden gesprekken over deze scènes. Iedereen voelde een diep respect voor de film die we maakten. En in die zin was ik niet bang. Ik voelde me helemaal niet ongemakkelijk, ook al waren het echt harde scènes."

intimiteitscoördinator
Op de set stond ze er niet alleen voor. Er was volgens de actrice een intimiteitscoördinator aanwezig. De Armas lijkt te zeggen dat ze die niet echt nodig had, aangezien ze zich veilig voelde om de naaktscènes op te nemen.

"We hadden de hele tijd een intimiteitscoördinator bij ons en ze was erg behulpzaam. Maar ik zou niet kunnen zeggen dat de scènes moeilijker waren dan welke andere scène dan ook," gaf de actrice toe.

"Het was slechts een deel van een heel verhaal. Ik wist precies wat er in de opname zou zitten. Ik wist precies wat er te zien zou zijn, wat niet te zien zou zijn, en het voelde alsof dit het juiste was om te doen," aldus De Armas.

Vanaf morgen zie je Blonde op Netflix.

NieuwsFilm