Opmerkelijk: NASA haalt 'Armageddon'-achtige truc uit met meteoorcrash

Opmerkelijk: NASA haalt 'Armageddon'-achtige truc uit met meteoorcrash

Een ruimtevoertuig crasht tegen een asteroïde aan om de baan van het object aan te passen.

Als je ooit de ruimtefilm Armageddon hebt gezien denk je waarschijnlijk dat het verhaal van de film belachelijk is. Niks is echter minder waar, aangezien NASA nu een soortgelijk idee uitprobeert!

In de rampenfilm van Michael Bay nadert een meteoor de Aarde. De directeur van de NASA kan niets anders doen dan een team van specialisten de ruimte in te sturen om de meteoor te stoppen. Harry S. Stamper (Bruce Willis) staat bekend als de beste olieboorder. Hij krijgt met zijn team een bijna onmogelijke taak: ze moeten op de meteoor landen, een gat boren in het oppervlak en een bom in de kern te laten zakken.

Realiteit
Nu, in het echte leven, heeft NASA een bijna soortgelijk idee uitgeprobeerd, door een ruimtevoertuig tegen een asteroïde te laten crashen. De bedoeling is dan ook om na te gaan of daarmee daadwerkelijk de baan van het object veranderd kan worden, net zoals in Armageddon.

Robert Braunn, een vooraanstaande wetenschapper die voor NASA werkt, zegt er he volgende over: "Voor de allereerste keer zal de mens de baan van een hemellichaam beïnvloeden!"

Geen angst
Ook hoeven we niks te vrezen. In tegenstelling tot in Armageddon is er geen enkele gevaar dat deze asteroïde de baan van de aarde kruist. Als de missie slaagt, dan wordt de baan van de ruimterots met één procent aangepast.

NieuwsFilm

meest populair