Wanneer komt de 'Peaky Blinders'-film op Netflix uit?

Na de nodige seizoenen nog een enkele film.

Wouter Drummen 28 september 2022 11:30 in Algemeen
De serie Peaky Blinders was jarenlang behoorlijk succesvol, maar de uiterst populaire BBC-serie kwam enkele maanden geleden tot een einde. Toch is het nog niet helemaal voorbij, want er komt nog een film! Maar wanneer precies?

Steven Knight, de geestelijk vader van Peaky Blinders, liet zich er recentelijk over uit tegenover de Britse krant The Mirror. Zo zegt hij: "Er komt een film aan, zoveel is zeker en dat kan ik met mijn hand op mijn hart zeggen. Op dit moment buig ik me over het script en als ik dat af heb kunnen we beginnen met de productie".

Lang wachten
Goed nieuws, maar verwacht niet dat de film snel uitkomt. Knight zei namelijk op dat hij zich niet laat opjagen en volledig de tijd neemt om het zo sterk mogelijk af te ronden. De verwachting is dan ook dat de Peaky Blinders-film pas op zijn vroegst in 2024 te zien zal zijn...

Nog even wachten dus, maar hoofdrolspeler Cillian Murphy keert sowieso terug, dus ook dat is fantastisch. Knight is in zijn nopjes: "Het is geweldig dat Cillian nu al ja heeft gezegd. Hij is een weergaloze acteur, maar ook gewoon een heel mooi mens. Natuurlijk ben ik dolblij dat hij terugkeert voor één laatste avontuur!"

Verhaal
Waar het nieuwe verhaal precies over zal gaan weet Knight nog niet helemaal, maar wel deelt hij al enkele ideeën: "Ik weet wat ik wil laten gebeuren, maar ik moet dat nog omtoveren tot een script. Het heeft in ieder geval met de Tweede Wereldoorlog te maken, maar dan wel op de 'Peaky-manier'."

NieuwsFilm