Deze hartverscheurende theorie verandert het 'Toy Story'-verhaal volledig

Wat als Woody eigenlijk van Andy Sr. was?

Wouter Drummen 29 september 2022 10:42 in Algemeen
Pixar heeft natuurlijk al heel wat pareltjes uitgebracht, maar een van hun bekendste werken is zonder twijfel Toy Story. Hoewel iedereen het verhaal wel kent, bestaat er een theorie waardoor je de films helemaal anders gaat zien. Deze staat hieronder.

Toy Story draait voornamelijk om Woody, de cowboy pop van Andy. Andy groeit op in de trilogie en geeft Woody op het einde van het derde deel aan een meisje genaamd Bonnie. Nu lijkt het erop dat Andy misschien niet Woody's eerste eigenaar was.

Theorie
Zo doet het verhaal de ronde dat Woody oorspronkelijk van Andy's vader was, die eveneens Andy heette. De vader komt niet voor in de films en wordt ook nooit genoemd. Sommige fans beweren dat de ouders gescheiden zijn, terwijl anderen zeggen dat hij waarschijnlijk overleden is, aangezien hij nooit wordt genoemd.

Deze theorie werd vooral aangekaart door Mike Mozart, een goede vriend van Joe Ranft. Laatstgenoemde werkte aan de eerste Toy Story-film en zou Mozart het volgende verhaal verteld hebben.

Het verhaal
Andy's vader zou zijn naam op Woody's laars getekend hebben in 1950. Andy Sr. zou op jonge leeftijd polio krijgen, waardoor al zijn speelgoed verbrand wordt, maar hij verstopt zijn dierbare Woody. Uiteindelijk overleeft Andy Sr. het poliovirus, groeit hij op, trouwt hij en krijgt hij een zoon en een dochter.

Net na de geboorte van zijn dochter zou Andy Sr. het post-polio syndroom krijgen, waar hij vervolgens wel aan overlijdt. Voor zijn dood, geeft hij de zeldzame Woody aan zijn zoon. Dit zou ook uitleggen waarom de moeder Woody "an old family toy" noemt en waarom Woody alles op alles zet om herenigt te worden met Andy Jr., omdat hij de andere Andy al is verloren. Ook zou het kunnen dat Andy Sr. Woody gevraagd zou hebben op zijn zoon te letten en Woody daarom nooit Andy Jr. wil verlaten.

NieuwsFilm