Eerste blik op nieuwe 'Planet of the Apes' onthult nieuwe setting en titel

Ook zijn er een aantal acteurs voor de film van Wes Ball aangekondigd.

Zilko Tarici 30 september 2022 12:35 in Algemeen
20th Centure heeft een nieuwe acteur gevonden om het nieuwste deel in de Planet of the Apes-franchise aan te voeren. Niemand minder dan Freya Allan (The Witcher) zal namelijk naast de eerder aangekondigde Owen Teague te zien zijn in het vers betitelde Kingdom of the Planet of the Apes.

Daarnaast zou ook Peter Macon zijn toegevoegd aan de cast van de nieuwe film van Wes Ball. De opnames moeten volgende maand van start gaan.

Kingdom of the Planet of the Apes betekent een volledig nieuw hoofdstuk in de Apes-saga en speelt zich enkele jaren na de gebeurtenissen uit War for the Planet of the Apes (2017) af. Het script werd geschreven door Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver en Patrick Aison. Producenten zijn Joe Hartwick Jr, Jaffa, Silver en Jason Reed.

Aap vs. mens
Teague was overigens al sinds het begin de favoriet voor de hoofd-apenrol, maar naar het menselijke hoofdpersonage werd langer gezocht. Allan zou de laatste weken meerdere malen audtie hebben gedaan voor Ball en kwam naar voren als de favoriet.

Het is nog onduidelijk wanneer Kingdom of the Planet of the Apes de bioscopen moet bereiken.
NieuwsFilm