War for the Planet of the Apes (2017)

For freedom. For family. For the planet.

Kleine en intieme oorlogsfilm die worstelt met de ethiek van oorlogvoeren. Een sterke afsluiter voor Caesars trilogie.
play

7,5 details

  • 140 Min
  • Actie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Avontuur
  • Thriller
  • Verenigde Staten
140 Min Verenigde Staten

Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en Colonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van zowel hun soort als de toekomst van de planeet al bepalen.

Regie
Matt Reeves
Cast
Woody Harrelson, Andy Serkis, Judy Greer, Toby Kebbell, Steve Zahn, Terry Notary, Karin Konoval, Aleks Paunovic, Ty Olsson, Alessandro Juliani, Max Lloyd-Jones, Timothy Webber, Gabriel Chavarria, Michael Adamthwaite, Sara Canning, Dean Redman, Amiah Miller, Devyn Dalton, Chad Rook, Mercedes de la Zerda, Steve Baran.
Release
12.07.2017
Release NL
13.07.2017
Release DVD
08.11.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Matt Reeves | Cast: Andy Serkis (Caesar), Woody Harrelson (The Colonel), Steve Zahn (Bad Ape), Karin Konoval (Maurice), Amiah Miller (Nova), Terry Notary (Rocket), Ty Olsson (Red Donkey), Michael Adamthwaite (Luca), Toby Kebbell (Koba), Gabriel Chavarria (Preacher), Judy Greer (Cornelia), Sara Canning (Lake), Devyn Dalton (Cornelius), Aleks Paunovic (Winter), Alessandro Juliani (Spear) | Speelduur: 140 minuten | Jaar: 2017

Het is o zo verleidelijk om een trilogie af te sluiten met een bombastische actiefilm. Meer personages, meer explosies, meer grootschaligheid. Matt Reeves weet echter al deze verleiding te weerstaan en maakt van War for the Planet of the Apes een kleinschalige en intieme oorlogsfilm.

Zelfs de opening van de film, een spectaculaire confrontatie tussen een van de laatste mensenlegers en Caesars kolonie, is vrij ingetogen. Na drie lappen tekst die ons herinneren aan het verhaal van Rise en Dawn, schakelt Reeves over naar een actiescène met minimale dialogen en sterke visuele verhaalvertelling. De camera richt zich op helmen met teksten als 'Monkey Killer' erop of zweeft boven het slagveld. Niet voor de beste blik op een of andere explosie, maar om een bepaalde toon neer te zetten en het gevecht schilderachtig in beeld te brengen.

alle artikelen (41)

War for the Planet of the Apes Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

War for the Planet of the Apes

acties