Wist je dat: 'Planet of the Apes' een referentie naar Donkey Kong heeft?

Wist je dat: 'Planet of the Apes' een referentie naar Donkey Kong heeft?

De derde film bevat een geinige easter egg...

Matt Reeves, regisseur van de laatste twee delen in de Planet of the Apes franchise, heeft bevestigd dat in War for the Planet of the Apes (2017) de zogenaamde "Donkey's" niet zomaar verzonnen zijn.

Dit is namelijk een verwijzing naar het iconische aappersonage uit de games van Nintendo, oftewel Donkey Kong. Zo onthulde Reeves op Twitter op de vraag van iemand of dit toeval was. Nee dus.

De Donkeys zijn een groep malafide apen die loyaal zijn aan de verraderlijke Koba, de bonobo uit voorganger Dawn of the Planet of the Apes (2014), en zich aansluiten bij de menselijke militie Alpha-Omegas voor veiligheid. In ruil daarvoor dwingen de mensen hen om als arbeiders te werken, waarbij ze het woord "ezel" op de rug van elke aap schilderen.

Lange geschiedenis
Donkey Kong was de antagonist van een videogame die oorspronkelijk bedoeld was als gelicentieerde 'Popeye'-arcadegame. Toen die deal niet doorging, werd Popeye vervangen door een generieke loodgieter in overall genaamd Jumpman, later omgedoopt tot Super Mario.

De kolossale schurk Bluto werd vervangen door een gigantische gorilla. Het woord 'Donkey' slaat op de koppigheid van ezels en 'Kong' refereert naar King Kong. Hij werd later nog bekender door zijn eigen Donkey Kong Country en heeft in de Super Mario Bros. Movie de stem van Seth Rogen.

Een nieuw deel in de franchise, Kingdom of the Planet of the Apes, staat onder regie van Wes Ball (The Maze Runner) en verschijnt in mei 2024.NieuwsFilm

meest populair