Algemeen

Nieuwe 'Planet of the Apes'-film toch geen reboot maar een vervolg!

De regisseur bevestigt dit zelf.

door Wouter Drummen om 18:25 in Algemeen
Eerder deze week kregen we nog te horen dat 20th Century Fox nu alweer met nieuwe Planet of the Apes-films aan de gang is, dat terwijl War for the Planet of the Apes pas 3 jaar geleden uitkwam. Regisseur Wes Ball is ingehuurd om een nieuwe film te maken. Hij werkte niet mee aan de trilogie rondom Caesar. Er werd dus verwacht dat de film geheel los zou staan van zijn voorgangers, maar Ball zelf laat nu weten hoe de vork in de steel zit.

Gezien het einde van de vorige film, hoeft dit nieuwe deel niet per se een reboot te zijn, maar die keuze leek toch gemaakt. Overal op het internet was dan ook te lezen dat het om een reboot zou gaan, maar regisseur Ball liet weten dat zijn film toch een verband zal houden met Caeser's verhaal: ''Het is vandaag de dag zo makkelijk voor filmjournalisten om in contact te komen met mensen die er echt iets vanaf weten... Dus ik snap niet waarom dat niet eerst gecheckt werd. Hoe dan ook, maak jullie geen zorgen. Ik zal niks verklappen, maar jullie kunnen wel ervan uitgaan dat het verhaal doorgaat met de nalatenschap van Caesar''

Goed nieuws?
Sommigen waren tevreden toen het om een reboot leek te gaan. Deze groep is namelijk van mening dat Caeser's verhaal tot een perfect einde kwam. De trilogie staat dan ook als een huis. Anderen vonden het jammer, aangezien het derde en 'afsluitende' deel zich zonder meer goed leent tot een vervolg. Wat vinden jullie ervan?

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

het was toch al afgelopen

ThEnd

Avatar

20th Century Studios

Monojaxx

Avatar

Hoop dat ze een flink stuk vooruit gaan in de tijd, waarin de apen echt de hele wereld overgenomen hebben. Eigelijk een remake van het originele 1ste deel dus.

Civilian Supreme

Avatar

Een reboot was ook totaal niet nodig, ook al is Ceasar er niet meer kan er prima een vervolg op komen.

Ronin75

Avatar

Het deel dat nu zou komen is eigenlijk een reboot van de allereerste met Charlton Heston. Als ze het goed doen ten minste. Vergeet niet dat deze trilogie nooit had bestaan zonder die eerste film. Die film had zo'n mooie grimmige sfeer en de prequels zijn nu perfect uitwerkt naar een echte Planet of the apes.
Laat maar komen. Dit is het juiste moment voor die film.

Artificialis

Avatar

Fijn dat de Ceasar trilogie de basis blijft voor het Planet of the Apes Cinematic Universe. Ik kijk met plezier uit naar de verhalen over de nieuwe generaties apen die de wereld zullen hebben overgenomen.

MovieMiepert

Avatar

Leuk, deze ga ik zeker kijken !

Daanminator

Avatar

Vervolg prima, reboot 25 jaar te vroeg.

Popcultuurfreak

Avatar

Er is goed naar opgebouwd. Laat maar komen!

KeesjeNL

Avatar

Hopelijk komt er geen Planet of the Apes met alleen vrouwelijke Apes. Hollywood is daar tegenwoordig best voor te porren met al dat irritante feminisme van tegenwoordig..

kokosnoot

Avatar

Klinkt veel beter!

Fan1984

Avatar

Ja! ???? geweldig, gewoon doorgaan waar het gebleven was !

Xenolicker

Avatar

Gelukkig maar. Anders is het toch maar een beetje naäpen, hè.

Robbepost

Avatar

Lijkt me beter dit.
Inderdaad nu krijg je waarschijnlijk een soort film als de eerste met Charlton Heston.
Toch wel veel zin in. De Ceasar trilogie is geweldig, hoewel ik het laatste deel wel get zwakste vind.

NieuwsFilm