Uitbuitende 'Blonde' krijgt heel veel kritiek en een beetje steun

Uitbuitende 'Blonde' krijgt heel veel kritiek en een beetje steun

Het leven van Marilyn Monroe was nu eenmaal niet zo gezellig...

Hoewel miljoenen mensen uitkeken naar Blonde, kwam er ook de nodige kritiek op de film. Zo vond namelijk niet iedereen het kunnen dat de iconische Marilyn Monroe werd gespeeld door de Colombiaanse Ana De Armas. Brad Pitt nam het toen nog voor haar op en nu verdedigt ook Adrien Brody de film.

Brody, o.a. bekend van The Pianist, speelt ook in de film, die net op Netflix werd uitgebracht. Hoewel de film meteen miljoenen keren werd bekeken, wordt Blonde niet door iedereen even goed onthaald. Zo zijn er de nodige negatieve reviews, aangezien de Monroe is de film het flink voor haar kiezen krijgt, aangezien het gehele verhaal een opeenstapeling is van traumatische ervaringen.

Misbruik
Zo wordt De Armas' Monroe is de film de meerdere keren misbruikt op verschillende manieren, eveneens door haar eigen man Joe DiMaggio (gespeeld door Bobby Cannavale). Later krijgt Monroe een nieuwe man, Arthur Miller (Brody). Hij is misschien wel de enige persoon die wel goed voor haar zorgt. Brody laat zich hier nu over uit.

Zo zegt hij: "Andrew is een geweldige regisseur, ik heb altijd al met hem willen werken en ik vind het grandioos wat hij heeft gemaakt. De film is gebaseerd op een boek, dat we volgens mij goed verfilmd hebben".

Dapper
Brody vervolgt: "Wat Ana laat zien is ook fantastisch. Het boek en de film duiken allebei dieper in op de trauma's van Marilyn Monroe, en dat waren er helaas heel erg veel. We zien het verhaal door haar ogen, wat het niet makkelijk maakt, maar het is wel realistisch. Je maakt al haar leed en pijn mee".

"'Blonde' is dan ook een dappere film en je hebt een tijdje nodig om het te verwerken. Ik denk dat er kritiek is omdat mensen Monroe vaak zien als een van de beroemdste en iconische actrices aller tijden, maar achter de schermen was ze gewoon bijzonder eenzaam en leeg. Ze was niet gelukkig en dat laat deze film zien".

NieuwsFilm

meest populair