'Blonde' opnieuw onder vuur vanwege 'onnodige' scènes, schrijfster reageert

Gisteren liet Adrien Brody nog van zich horen, nu komt Joyce Carol Oates voor de film op.

Wouter Drummen 2 oktober 2022 10:12 in Algemeen
Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Blonde. De film over Marilyn Monroe is onder vuur komen te liggen, aangezien het verhaal een lange opeenstapeling is van tragische en vervelende momenten. Adrien Brody nam het al voor de film op en nu doet Joyce Carol Oates dat ook. Attentie: SPOILERS volgen!

Oates schreef het boek waar de film op is gebaseerd. Net zoals de film is het boek niet altijd even leuk en makkelijk om te lezen, aangezien Monroe verre van een perfect leven had. Het icoon had dan ook de nodige trauma's en werd meerdere keren (seksueel) misbruikt, iets wat Blonde laat zien. Hoewel sommige kijkers hiervan walgen, verdedigt Oates de film nu.

Verdediging
Oates werd op haar Twitter-pagina gevraagd of zij een review kon schrijven over de film. Dit heeft ze gedaan en hoewel het niet erg lang was, is het wel duidelijk te merken wat zij van Blonde vindt. Bekijk haar reactie hieronder.Kritiek
De meeste kritiek komt echter op twee scenes waarvan het niet zeker is of dit wel daadwerkelijk is gebeurd. Zo wordt Monroe in de film misbruikt door John F. Kennedy. Ook gaat Monroe in de film voor een abortus, waar eveneens geen bewijs van is. Sommige filmrecensenten zeggen juist weer dat Blonde totaal niks toevoegt, aangezien het exact hetzelfde is als het boek.

NieuwsFilm