Dé reden waarom aarzelende Daniel Craig toch terugkeerde voor 'No Time to Die'

Barbara Broccoli wist hem te overtuigen.

Wouter Drummen 2 oktober 2022 18:30 in Algemeen
Daniel Craig zijn tijd als James Bond zit erop. De acteur was nog een laatste keer te zien als 007 in No Time to Die, waardoor er nu op zoek gegaan moet worden naar een vervanger. Het had echter niet veel gescheeld of Craig was al eerder gestopt. Hier laat producente Barbara Broccoli zich nu over uit.

Enkele jaren geleden liet Craig weten geen enkele interesse meer te hebben in het spelen van de wereldberoemde geheim-agent. Aangezien de acteur voet bij stuk hield, kreeg zijn Bond al een soort van einde in Spectre. Hier blikt Broccoli nu op terug.

Reactie
Zo zegt ze: "Het was altijd al het plan om Craigs Bond op het einde om het leven te brengen. We hadden het er weer over tijdens 'Spectre'. Hij zei ons toen nog: "Ik heb er geen zin meer in, dus misschien is het tijd om Bond nu te laten sterven". Ik zei toen: "Hmm, nee, ik denk het niet". De reden hiervoor is dat wij nog heel graag een andere film met hem wilde maken".

"In 'Spectre' gooit hij zijn pistool weg en gaat hij gewoon lekker rustig zijn leven leiden. Maanden gingen voorbij en toen nam ik weer contact op met Daniel. Ik zei hem toen: "Je weet dat dit niet het einde van jouw Bond is. Dit kan niet het einde zijn. Ik denk dat het super interessant is om de draad weer op te pakken, om te zien hoe het een gepensioneerde Bond afgaat en hoe hij terugkomt. Denk daar eens over na!" Zijn antwoord? "Oke, ik zal er over denken"."

Succes
Uiteindelijk is Broccoli erin geslaagd Craig te overtuigen, want hij keerde dus terug voor No Time to Die en gelukkig maar. De blockbuster werd erg goed onthaald en wordt gezien als een van Craigs beste Bond-films.

NieuwsFilm