Katy Perry onder vuur i.v.m. succes Netflix-serie over seriemoordenaar

Katy Perry onder vuur i.v.m. succes Netflix-serie over seriemoordenaar

Een van haar nummers refereert naar Jeffrey Dahmer.

Netflix heeft opnieuw goud in handen met de serie Dahmer, een miniserie over de seriemoordenaar Jeffrey Dahmer. Dit is wel minder leuk voor Katy Perry, want vanwege het grote succes krijgt zij nu veel kritiek over zich heen.

Dahmer vertelt het verhaal over een homoseksuele jongen, die op het eerste oog doodnormaal lijkt te zijn maar langzamerhand verandert in een moorddadig monster. Wanneer hij eindelijk wordt opgepakt komt de politie erachter dat Dahmer in 13 jaar tijd maar liefst 17 dodelijke slachtoffers had gemaakt, maar al die tijd uit de handen van de autoriteiten wist te blijven. Maar wat heeft dit met Perry te maken?

Nummer
Ongeveer negen jaar geleden bracht de wereldberoemde zangeres het muzieknummer Dark Horse uit. Nu, bijna een decennium later, hebben gigantisch veel Netflix-abonnees op sociale media zich uitgelaten over het nummer, waarin de rapper Juicy J refereert aan Dahmer.

Zo zegt Juicy J over een vrouw: "She eats your heart out like Jeffrey Dahmer". Nu Netflix-gebruikers dus achter het verhaal van de gruwelijke seriemoordenaar zijn gekomen, halen ze uit naar de artiesten. Zij vinden het nummer namelijk respectloos tegenover de nabestaanden van Dahmers slachtoffers. Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze zeggen dat Perry aansprakelijk moet worden gesteld voor de songtekst.

Succes
Minder leuk voor Perry dus, maar de streaminggigant zelf zal in zijn nopjes zijn met Dahmer. Niet alleen scoort de serie uitermate goed, de eerste week werd Dahmer maar liefst 192,6 miljoen uur bekeken, waardoor het het record afneemt van Squid Game.

NieuwsFilm

meest populair