'Spider-Man'-acteur heeft vrede met einde Marvel-avontuur

Jacob Batalon over de toekomst van Ned Leeds in het Marvel Cinematic Universe.

Jeffrey Kouters 5 oktober 2022 19:05 in Algemeen
Jacob Batalon, die Ned Leeds speelt in het Marvel Cinematic Universe, heeft er helemaal vrede mee als hij na No Way Home niet terug zou worden gevraagd voor een vierde Spider-Man-film. Dat vertelt hij in een interview met Collider.

In No Way Home vraagt Peter Parker (Tom Holland) Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) om de wereld te laten vergeten dat hij Spider-Man is.

Hoewel de hiervoor benodigde spreuk in eerste instantie mislukt, weet Strange in een andere poging aan het einde van de film wel iedereen Peter te laten vergeten. Door deze spreuk weten de vrienden van Peter, waaronder Ned Leeds en MJ Watson (Zendaya, dus ook niet meer wie hij is.

Vrede met einde MCU-avontuur
Volgens Batalon zou hij het niet onlogisch vinden als Marvel en Sony een andere richting opgaan met de franchise en hem niet terugvragen voor een vierde film. De acteur heeft er zelfs helemaal vrede dat zijn avontuur in het Marvel Cinematic Universe ten einde is gekomen.

"We waren allemaal erg emotioneel op de laatste draaidag en tijdens de première. Het was zo'n mooie ervaring voor ons, zeker omdat we min of meer tieners waren toen we met de eerste film begonnen. Het was cool om te zien hoe onze verhaallijnen zich hebben ontwikkeld en uiteindelijk samen zijn gekomen", vertelt Batalon aan Collider.

"Niemand had dit einde verwacht. De film eindigt met een enorme cliffhanger. Het einde maakt iedereen enthousiast voor de volgende film, maar ik weet niet of wij dan ook weer van de partij zijn en dat vind ik prima", vervolgt hij. "Wellicht maken wij er geen onderdeel meer van uit, maar dat doet niets af aan het geweldig mooie avontuur wat we tot nu toe hebben beleefd".

NieuwsFilm